Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić, Fakültelerimizi ve Teknoparkı Ziyaret Etti

Üniversitemiz ile ikili işbirliği anlaşması imzalama ve Srebrenitsa Soykırımı Anma Programı için Üniversitemizi ziyaret eden Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić, fakültelerimizi ve Teknoparkı ziyaret etti. 

Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić, sırasıyla Tıp, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Spor Bilimleri, İnsan ve Toplum Bilimleri, Güzel Sanatlar, Eğitim ve Sağlık Bilimleri Fakültelerimizi ziyaret ederek Üniversitemiz bölümleri ve yürütülen çalışmalar hakkında dekan, dekan yardımcıları ve öğretim üyelerimizden bilgi aldı. Ziyaretler sırasında iki üniversite arasında yapılabilecek projeler ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 

Tuzla Üniversitesinde de Teknopark kurmak için girişimde bulunmak isteyen Rektör Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić, Üniversitemiz Teknoparkı ziyaret etti. Ziyarete Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Dış İlişkiler Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer ve Trakya Üniversitesi Balkan Araştırmaları Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Enes Turbic de eşlik etti. Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ömer Varışlı, Üniversitemizde Teknopark’ın yeri, mevcut kapasitesi, firma sayısı ve alanlarının yanı sıra Teknopark’ın Üniversitemizin AR-GE çalışmalarına katkıları hakkında Rektör Hadžigrahić’e bilgi verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan ve Teknopark Genel Müdürümüz Prof. Dr. Ömer Varışlı’ya sorularını yönelten Rektör Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić, Üniversitemizin tecrübesi ve desteğiyle bu alanda adım atmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalara yapılan ziyaretlerle devam eden program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić ve Dr. Öğr. Üyesi Enes Turbic, şehrimizin tarihi mekanlarından  13.yy’a ait Çeşnigir Köprüsü, Kırıkkale Evleri, Nur Camii ve Silah Müzesini de ziyaret etti.